Makadamový olej
Makadamský ořech není jen ceněný jedlý ořech, ale také se využívá k výrobě jemného jedlého oleje s unikátní a delikátní chutí. Makadamský ořech obsahuje jednu z nejvyšších hladin mono-nenasycených mastných kyselin mezi všemi jedlými oleji, čímž podporuje zdravou a nutričně vyváženou stravu.
V kuchyni
Makadamový olej je ideální do salátových dresinků a výborně
se hodí ke smažení, pečení a vaření nejrůznějších druhů masa, ryb, kuřete a
zeleniny. Lze jej také využít při pečení, a to zejména křehkého pečiva.
Vnější užití
Makadamový olej je vynikající k ošetření pleti, zvyšuje
její pružnost, vláčnost a elasticitu. Vyhlazuje ji a zároveň působí
antioxidačně. Jeho předností je okamžitá hydratace s dlouhodobým efektem.
Užívá se na suchou, rozpraskanou i spálenou pokožku, má hojící a uklidňující
účinky. Pleť zanechává po ošetření hladkou a jemnou.
UPOZORNĚNÍ:
! Účinky zde uvedené není možné brát jako 100% funkční léčbu různých onemocnění a to ani v případě, že je v popisu toto onemocnění uvedeno! Není možné zanedbávat rady lékaře. Uvedené informace o účincích jsou čerpány ze starých herbářů, odborných publikací a v neposlední řadě se opírají o přímé zkušenosti uživatelů, se kterými jsem v kontaktu (včetně mě samotné).
! Přírodní produkty všeobecně pojato neslouží k léčbě akutních onemocnění, jako jsou například infekční onemocnění (bakteriálního nebo virového původu). Mohou však pomoci při jejich prevenci, mohou se použít jako podpůrná léčba při léčbě klasické nebo na tzv. doléčení.
! Přírodní produkty všeobecně pojato neslouží k léčbě závažných chronických onemocnění, kdy by vysazení klasických léků vedlo ke zhoršení zdravotního stavu nebo ke smrti pacienta (například cukrovka, roztroušená skleróza a mnoho jiných). Mohou však pomoci při jejich prevenci, mohou se použít jako podpůrná léčba při léčbě klasické.
! Přírodní produkty všeobecně pojato neslouží k léčbě těžkých úrazů. Mohou se však používat jako podpůrná léčba k posílení těla, pro regeneraci a zhojení.